Een intermediair biedt organisaties flexibiliteit en een back-up. Ook organisaties in de ziekenhuiszorg kunnen hier veel profijt van hebben. Om erachter te komen waarom deze samenwerking van belang is, besloot ik informatie op te halen uit het werkveld. Ik heb gesproken met onze eigen sales consultant Guillaume Deux. Guillaume kon mij veel vertellen over de voordelen voor ziekenhuizen en werknemers, maar ook hoe zo’n samenwerking eruitziet. Lees je mee?
De voordelen voor ziekenhuizen
Organisaties in de zorgsector hebben vaak veel profijt van een flexibele schil. Zoals Guillaume vertelde kunnen op deze manier de zogenoemde ‘’piek en ziek’’ gevallen makkelijk worden verholpen. Dit voorkomt dat het eigen personeel te veel onder druk komt te staan.
Voor ziekenhuizen is dit niet anders. De ziekenhuiszorg is hectisch en er moet snel geschakeld worden. Op het gebied van personele bezetting kan deze samenwerking dus uitkomst bieden. Ziekenhuizen moeten voorbereid zijn op drukte. Een back-up is daarom altijd aan te raden. De zorg draait 24/7 door.
De voordelen voor jouw werknemers
Het voordeel voor werknemers is dat ze erachter kunnen komen wat ze echt leuk vinden. Via een intermediair kunnen ze verschillende dingen uitproberen en worden ingezet op meerdere afdelingen.
Daarnaast hoort Guillaume ook regelmatig dat zorgmedewerkers zijn gestopt in het ziekenhuis door de krappe roosters. Je moet in het ziekenhuis vaak inspelen op het moment, dus de werkdruk ligt hoog. Dat betekent: hard lopen en snel reageren. Wanneer ze op een later moment in hun carrière terug willen naar het ziekenhuis doen ze dit vaak via een intermediair. De flexibiliteit biedt dan uitkomst en kan de druk wat verlichten.
Hoe ziet deze samenwerking eruit?
Als intermediair gaan we op zoek naar de profielen die onze klanten nodig hebben. Dit kan bij ziekenhuizen variëren van verpleegkundigen, tot aan voedingsassistenten of medewerkers achter de balie. Flexkrachten die via ons bij een ziekenhuis aan de slag gaan werken niet op één afdeling, ze kunnen binnen het ziekenhuis op diverse afdelingen worden ingezet. En die flexibiliteit is goud waard.
Nadat ik deze blog heb geschreven en teruggelezen kan ik concluderen dat het een goed besluit was om Guillaume om input te vragen. Online is er helaas nog weinig informatie te vinden over het belang van samenwerkingen tussen intermediairs en ziekenhuizen en welke voordelen dit met zich mee brengt. Terwijl een flexibele schil juist zoveel kan betekenen voor de ziekenhuiszorg.
Kan zorgdesQ op het gebied van personeel iets betekenen voor het ziekenhuis waar jij werkzaam bent? Dan gaat Guillaume of één van onze andere sales consultants graag met je in gesprek! Laat je gegevens hier achter, dan nemen we snel contact met je op.
Liefs, Julia